Amikor a farok csóválja a kutyát!

Ki irányítja az életed?

Talán furcsa a kérdés, de ha dohányzol, biztos, hogy NEM TE! Mint minden függőség (társ, alkohol, drog, gyógyszer, cigaretta, szerencsejáték) fogva tart, így kiengeded a kezedből az irányítást, és nem az történik, amit Te akarsz! Megengedheted-e ezt magadnak?

Jó hírem van: azáltal, hogy megnyitottad ezt az oldalt, megtetted az első lépést, hogy most már végleg búcsút ints ennek az állapotnak.

Ugye eleged lett abból, hogy a cigaretta köré szervezd az életed? Kényelmetlenül mocorogsz az értekezleten és már nem tudsz figyelni az elmondottakra, a hosszabb repülőút megvisel cigi nélkül, egy kétórás  mozifilm megnézéséről már lemondasz. Télen az épület előtt fagyoskodsz, mert csak ott gyújthatsz rá, sőt egyre több helyről dohányosként ki vagy tiltva. A kezed, a ruhád, sőt még a kocsid is dohányszagot áraszt, és azon veszed észre magad, hogy kicsit távolabb állnak tőled az emberek, eljutottál oda, hogy a kapcsolataidat is befolyásolja, s meglehet, hogy az orvosod is figyelmeztetett a veszélyekre….

Nekem mindegy, mi vezérelt erre az oldalra, lényeg, hogy itt vagy!

Hogyan hat a kezelés?

Két nagyon fontos buktatót szüntet meg: a cigaretta utáni sóvárgást és a belső lelki feszültséget, amivel a leszokó dohányos próbára teszi önmagát és a közvetlen környezetét. Sokszor a családtagok mondják, hogy gyújtson újra rá, csak legyen végre nyugalom. Nos, ennek vége!

A szokásos ellenérvet is felejtsd el: nem, nem fogsz meghízni, sem az édességért áhítozni, sem többet enni.

A második jó hírem ma: ha más el tudta érni, hogy 48 évnyi szokásáról, a napi 3 doboz cigarettáról le tudott mondani, akkor NEKED IS SIKERÜL, MEG TUDOD, CSINÁLNI!

Egyéb kifogás? Akkor most már csak elhatározás kérdése, hogy együtt belevágunk-e!

A komplex kezelés lényegéről és a kezelés menetéről itt olvashatsz bővebben!

Megosztás:
  • Print
  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • email